2009. július 21., kedd

?


Utcazene alatt vettünk egy konzervet (Pulykatokány zsemlegombóccal vadasmártásban)
Azonosíthatatlan fehér képződmény volt a tetején. Találgatok.
1. A gyártósoron heves izgalmi állapotba került egy szalagmunkás, a tokánykonzerv doboza éppen kéznél volt, és könnyített magán...
2. A 30 éve konzervgyárban dolgozó férfit villámlásként érte a felismerés (sokadszorra): elhibázta az életét. (Fizikusnak készült, egy nő miatt otthagyta az egyetemet, aki aztán a felesége lett, aztán házisárkány, igencsak neurotikus, és évek óta nincs szexuális életük, gyerekei lenézik őt, ráadásul az egyik már most, 25 évesen alkoholista, ő maga pedig egy konzervgyárban dolgozik időtlen idők óta, gép az agya etc.), hangosan felordított ekkor: "köpök az egész kurva életre!" , és váladékát pont ebbe a konzervbe juttatta. (Ez azt is feltételezi, hogy az egész kurva, elhibázott élet szimbóluma a tokány. Számára.)
3. Mindegyik tokánykonzerv így néz ki. Ezt speciális összetevőinek, és a gondos gyártási eljárásnak köszönheti.
Várom a további ötleteket.

5 megjegyzés:

  1. A férfit ezen eset miatt (amúgy is sok köpés volt már a számláján) elbocsájtották a konzervgyárból. Most a győri Audi gyárban dolgozik, és az egész elhibázott, kurva életet egy új metaforában foglalja össze (köpés formájában). Ez az Audi A4 alváza.

    VálaszTörlés
  2. Vagy rosszul olvastátok és nem tokány konzerv volt, hanem takony.

    VálaszTörlés
  3. :-)
    köszi a tippeket, közelebb jutottam a rejtély megoldásához.

    VálaszTörlés
  4. Mint szakértő: véleményem szerint ez salátafőzelék sok-sok tejsínhabbal és rá 4 dl Csikós tip. vörösbor...mindez egy konzervált bilibe helyezve.
    Alkotója, amolyan örökség jelleggel kedvenc unokájára hagyta a következő felirattal:
    NA ÍGY KELL EZT CSINÁLNI!

    VálaszTörlés